Satu Dua Tiga CAKK!

KONFLIK MICHAEL JACKSON DENGAN ILLUMINATI


ILLUMINATI BUNUH MICHAEL JACKSON SEBENARNYA

tengok headline ni... hari ni saya nak kongsi satu perkara yang saya
nak korang sumer tahu... MJ sebenarnya seorang yang beragama islam...
bacelah sampai habis... bende ni penting
|Read More|
Michael Jackson (MJ) adalah seorang manusia yang sangat penyayang. Banyak hartanya yang telah dihabiskan dalam membantu dan menyokong gerakan-gerakan amal seperti Afrika Amerika, mangsa AIDS, mangsa dera kanak-kanak dan bermacam-macam lagi. Walaupun dah berbuat pelbagai kebaikan, MJ masih gagal mencari ketenangan hati. Dia cumalah seorang budak yang terperangkap di dalam badan seorang lelaki. Impiannya adalah untuk menjadi budak kecil selama-lamanya. Impian ini ditambah pula dengan sejarahnya didera semasa kecil menyebabkan dia membina Neverland, tempat untuk seluruh kanak-kanak di dunia bermain dan gembira di situ.




Pertandingan Template Tercantik by Gayahspears

salam semua =)
ni nak mencuba nasib contest dari blog yang popular iaitu: GayahSpears dot Com
ha.. hadiah die? domain domain domain
hahaha.. sumer domain


1st.domain
2st.domain
3rd.domain


saguhati pun domain gak........  
menarik kn?

dapat saguhati pn syukurlah..

Nak Join? Nie syarat2 dy

banner contest template Domain Giveaway ♥ Pertandingan template tercantik...

1. Wajib menjadi pengikut gayahspears(dot)com
2. Copy banner beserta isi entry ni dalam blog korang dan jangan lupa buat sidebar.
3. Tajuk entry korang mestilah Pertandingan Template Tercantik by Gayahspears
4. Tag kepada 3 kenalan blogger
5. Copy dan paste link entri korang kat entri ni ya…
6. Kontest tamat pada 19 Januari 2011
7.Sesi mempromosi berakhir pada 26 Januari 2011
8. nak taw lebih lanjut klik ni [GayahSpears]



Cameraman Action!

biasanya... korang dapat tengok gambar2 high quality dari cameraman je kn?
tp,
korang penah tpikir x mcam mner gaya dan rupa yang perlu diorang ambil untuk mendapatkan
kuali-ti gambar yang tinggi? untuk mendapatkan posisi gambar yang menarik,
jurugambar pun kne dalam keadaan yang menarik.. bwahahahah

xcaye? usha ni..

whoa~
                                                                          ade lagi la..~

POLITIK MUZIK MALAYSIA

Inilah keluhan crowd/band  setelah diperdengarkan, diperbincangkan, diperkatakan dan dibuat rumusan :

> hanya rakan kenalan sahaja dapat perform gigs ? community A akan buat gigs and panggil band band geng community band A manakala community B akan panggil band geng community B sahaja . betol ke ? ape kata kalian ?

> kipas bontot sana sini untuk promo dan perform gigs/ konsert ?

> kutuk band sana sini padahal langsung tak support local band ?

> demo/ep/lp boleh laku ke ? kalau sekarang ni dah takde yang nak beli ? 


got my 1st Award

ni first award yang saye dapat daripada rakan blogger saya,

.Nouroul Najieya.

thanks sangat2 awak =)..  first time dapat award nih...
sebelum saya terlambat, saya nak ucapkan terima kasih kpd saudari najieya kerana sudi bagi saya award nih..x sangka plak swaya akan dapat award nih..maklum lah saya masih baru dalam dunia blogging..

apa2pun terima kasih banyak2 sebab bagi award nih..saya nak berikan award nih kpd semua rakan2 blogger..korang jangan la segan2 nak amik award nih!!


especially nak tag award nih kat
najieya balik!
Laila Hatta
norhusna

dan rakan2 blogger yang lain......
thx for everything..!!!



Blog Under Construction


mula dari saat ini, blog saya akan berada dalam pembinaan baru..oleh sebab itu, saya ingin memohon maaf di atas segala kesulitan dan kesalahan teknikal yang korang hadapi..kesabaran korang amatlah saya hargai..



Pembinaan di hadapan... hahahaha



Happy SlaLU!! :D


nak tukar design blog ni lah...

ak dah mula rase serabut bile tengok blog ak sendiri nih..
ak rase mcam design website la plak... kih3
sedangkan blog ak ni ak wat untuk lepak santai je...
kongsi bende2 yang patot ak kongsi ngan korang.....
ak nak jadik blogger bese blek... kah3

KUNCI FOLDER PRIVATE DENGAN NOTEPAD JER!

okelah.. post kali ni aku nak kongsi ngan korang
untuk buat loker sendiri menggunakan notepad je..
tutorial ni aku buat sendiri.. kalau ade pape salah ke..
kureng ke.. jgan lupelah komen..
okelah.. kite mulakan..

sebenarnya... untuk mengunci folder ni xperlu menggunakan software.. kita bleh bwat sendiri program dia gunakan notepad dalam komputer kita sendiri jer.. kalau download software dari internet, tak jamin lagi tahap keselamatan dia.. manalatahu tu sebenarnya virus ke.. malware ke.. kalau buat sendiri, terjamin keselamatan dia..


1.ok.. first skali kita akan buat satu coding dalam notepad.. jadi.. bukakla notepad skarang!!

(ni rupe notepad kpada sesiapa yg xtaw..)

Cara menggoreng Kentang Yang Baru!

okay2.. tengok tajok pn korang dah teruja nak taw bende ape kan?
ok.. post kali ni... bagi ilang tensen sket..
ni adalah cara menggoreng kentang ala hacker.. hahaha




okay2.. first skali sediakan minyak yang mencukupi





kemudian letak minyak tersebut dalam bekas yang telah di sediakan dengan motherboard yang dicabut dari casing..
minyak biar cukup.. hahaha



Lajukan download 5kali lebih cepat (Download link)

oklah.. hari ni ak nak kongsi ngan korang satu 
software yg pling ak sayang dlam kategori sotware ni iaitu



Internet Download Manager (idm)
-screenshot dari komputer sendiri

sebenarnya,
IDM akan mempercepatkan download anda 5x lebih cepat dari biasa. Ini kerana IDM akan memecahkan bahagian download kepada 8 atau bahagian yang anda pilih sendiri dan setiap bahagian download secara serentak. Apabila lengkap mendownload, setiap bahagian ini akan digabungkan semula menjadi satu.

Ini tidak seperti download menggunakan default browser yang mendownload satu-persatu dan ini tentunya melambatkan proses mendownload anda.


life at kampung is better

cuti panjang ni ak balik kampung ngee~..
kampung ak best taw..
duk kat kmpung bru ad life dri duk kt bandar
btui kn? btui lah..


haha.. oke ni details cket untuk kmpng ak ni..
kampung ak ni dekat kedah, pokok sena..
Pokok Sena xkan tatau kowt?
yelah2.. korang orang bndar.. mne la tau.. hihihi~ (jgan mara)
ni entry untuk msuk ke kmpg aku....


kampung minangkabau ekk?
msti korang ingat ak orang minang..
tade lah.. kn ak ckap.. ni entry jep.. 


macam beselah.. stiap kmpungmsti ad taik lembu.. oppss.. lembu la...
ni lembu2 yang sempat ak snap aritue..

Info menarik yg perlu anda tahu

salam..
kali ni ak dah tatau nak update ape..
so.. tengah bosan2.. ak merapu.. 
haha.. layan la..

Info Menarik 1:
Tahukah Anda? Orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan, harta dunia dan tidak pernah juga rungsing pasal akhirat ialah Orang Utan.


Info Menarik 2:
Tahukah anda? Aurat dan Urat adalah dua perkara yang berbeza. Namun begitu, apabila melihat perempuan yang terlalu mendedahkan aurat, urat lelaki akan membengkak di sesuatu kawasan.


Info Menarik 3:
Tahukah Anda? Allahyarham P.Ramlee tak pernah dapat Lesen P sebab baru diperkenalkan. Penyanyi pop yeh yeh L.Ramli mungkin pernah dapat lesel L. Tapi Allahyarham A.Ramlie tak pernah dapat lesen A sebab tak ada.

Info Terkini 4:
Tahukah anda? Cabai dan Cibai adalah dua perkataan yang berlainan maksud. Tapi kalau mulut nak kena cabai, cuba la cakap cibai kat depan orang-orang tua.

Info menarik utk kali ini:
Tahukah anda? Kondom dan kondominium adalah dua perkara yg berbeza, tetapi byk kondom² yang terbuang dpt ditemui di dalam kondominium yg terbiar kosong... 

Perkataan Sebenarnya tak perlu disusun!!

THE POWER OF A BRAIN

cuba baca perkataan yang dah diedit dkat bwah ni..
tak susah pun untuk dibaca..




Aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn't mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are witren, the olny iprmoatnt tihng is taht the frist and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a toatl mses and you can sitll raed it wouthit a porbelm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe.




Bteul kan? 
tak susah pn untuk dibaca kan?
kan kan kan?

JOM BELITKAN LIDAH?

cuba baca ayat2 ni dengan laju...
jangan cbe stop2.cubelah
 jom belitkan lidah..

Peter Piper picked a peck of pickled peppers.
A peck of pickled peppers Peter Piper picked.
If Peter Piper picked a peck of pickled peppers,
Where's the peck of pickled peppers Peter Piper picked?



I wish to wish the wish you wish to wish, but if you wish the wish the witch wishes, I won't wish the wish you wish to wish.


When you write copy you have the right to copyright the copy you write. ...


How much wood could Chuck Woods' woodchuck chuck, if Chuck Woods' woodchuck could and would chuck wood? If Chuck Woods' woodchuck could and would chuck wood, how much wood could and would Chuck Woods' woodchuck chuck? Chuck Woods' woodchuck would chuck, he would, as much as he could, and chuck as much wood as any woodchuck would, if a woodchuck could and would chuck wood.


Mary Mac's mother's making Mary Mac marry me.
My mother's making me marry Mary Mac.
Will I always be so Merry when Mary's taking care of me?
Will I always be so merry when I marry Mary Mac?



As I was in Arkansas I saw a saw that could out saw any saw I ever saw saw. If you happen to be in Arkansas and see a saw that can out saw the saw I saw saw I'd like to see the saw you saw saw.



WTF part 1

Aku suke betol tengok gamba2 mcm ni..
bwat ak glak tak henti2..
gamba2 mcam ni mmg ak ske
suke je buad ak kejang otot perott..
korang layan lah.. jgan lpe drop comment!!

BAHANA INTERNET

amacam? haha

Gai sensei?
???

apsal ni?

nilah cosplay wannabe


haha

Ngap!!

fuhh..

i wanna be T-pain!

hehe
BANG!!


ni salah satu gamba yang aku tatau nak ckap ape..

Jikalau kondom kini ada sponsor

HAHA

Arghh!!..




LOL kn?
haha.....
okelah tu buat masa ni..
ni pown ak tatau nak update ap..
nnti ak update gmba WTF 2 lak..
jgan lpe follow..
kalau rajin tu.. drop la komen skit..

bdak nangis nak msuk kereta kesayangan

hurm lwak2... cian la bdak ni..
sorang tlg la die...
dy nak msuk sgat dlam kete tuh...
haha.. first skali..
kaki
tangan
last skali.. haha
Kepale..
cian2... lwak2
(tunggu abes buffering.. bru best..)

video

kan kan kan?

which one is better? hurm..

WHICH IS BETTER?

KLIK UNTUK BESAR
                                                       
simple

add some background

Skyline design


ingat ak ni apa?
buadd sendiri laa..
haiyaa..



first design

Second One..

hurm.. ni pown ak mlas2 na buadd..
tu pown buadd wktu tgah mlam..
tgok la dkat jam tu..
haha

kalau ak rajin lagi... ak buadd manyak2
insyaallah.. setiap bulan satu/dua kowt..
tak pasti lagi la..
korang rse mne lagi chantekk?
terpulang kpade korang la..
ikut citarasa masing2..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...